Apeleaza-ne
Întrucât ne dorim să oferim clienților noștri cele mai bune servicii de transport, echipa PANDORAS COURIER SRL vine în sprijinul dvs. cu prezentul ghid de ambalare cu informații clare privind standardele minime necesare pentru ne asigura că bunurile dumneavoastră ajung la destinație în siguranță și în cea mai bună stare posibilă.
Plasarea unei comenzi de livrare către PANDORAS COURIER SRL implică acceptarea de către client a acestor condiții de ambalare privind bunurile transportate. Ambalarea corectă a bunurilor expediate are ca scop evitarea experiențelor neplăcute ce ar putea fi cauzate de deteriorări/distrugeri intervenite în timpul transportului internațional. Rețineți că responsabilitatea ambalării coletului revine expeditorului, iar șoferii PANDORAS COURIER SRL nu analizează în amănunt modul de ambalare la momentul ridicării coletului, astfel că ridicarea unui colet ambalat necorespunzător nu înlătură responsabilitatea expeditorului.
Pentru ambalarea corectă a coletelor, vă prezentăm câteva aspecte esențiale de luat în considerare:
Gândiți-vă că expediția dvs. va parcurge un drum lung de mii de km împreună cu multe alte diverse colete. Dat fiind întregul proces operațional de la momentul ridicării până la cel al livrării, protecția conferită de ambalare trebuie să asigure rezistența la potențialele presiuni/șocuri mecanice ce pot interveni independent de voința noastră. Astfel, există posibilitatea ca expediția dvs. să fie supusă transferului către alte autovehicule, manipulării pe benzi de sortare automată, descărcării între depozite etc.
Coletul este destinat transportului internațional cumulativ și, prin urmare, este firesc ca expediția dvs. să fie așezată peste/sub alte expediții. De asemenea, bunurile se pot înclina în timpul transportului și/sau manipulării și pot suferi presiuni cauzate de celelalte colete expediate. Tocmai din acest motiv, asigurați-vă că trimiterea dvs. este ambalată corespunzător astfel încât să reziste greutății altor colete și potențialelor înclinări/presiuni.
Ambalajul trebuie să asigure protecție conținutului în cazul oricărei potențiale căderi de la 0,8 m înălțime pe o suprafață dură (echivalentul unei coborâri de pe banda automată de sortare sau de pe stivuitor). În acest sens, în funcție de fiecare colet în parte, protecția poate fi asigurată prin imobilizarea tuturor bunurilor din conținutul coletului și prin menținerea unei zone de amortizare cu material moale de minim 5 cm pe toate laturile coletului.
În cazul obiectelor fragile, este necesar să marcați inscripția „Fragil” în mod vizibil (minim 5 cm dimensiunea scrisului) și pe toate laturile coletului. Această mențiune este utilă pentru că reprezintă o atenționare pentru șoferi în vederea manipulării cu grijă a acestor colete, însă acest lucru nu garantează un tratament special pe parcursul transportului, coletul dvs. urmând a parcurge același proces operațional ca toate celelalte colete. Este necesar ca bunurile fragile să fie bine izolate și așezate în centrul pachetului, asigurându-vă că nu au contact cu marginile.
Pentru prevenirea deplasării conținutului în colet pe durata transportului, este necesar să se utilizeze suficient material protector (hârtie, folie cu bule, corpuri de fixare din polistiren etc.) astfel încât să se asigure umplerea spațiului liber în jurul conținutului. De asemenea, dacă se trimit mai multe bunuri într-un singur colet, este necesar ca acestea să fie separate cu un carton pentru a minimiza riscul de deteriorare reciprocă.
Ambalajele utilizate trebuie să fie confecționate din materiale rezistente și în bună stare, fără rupturi, crăpături, semne de uzură, obiecte ascuțite ieșite în exterior, părți tăioase, bucăți lipsă etc.
Alegerea ambalajului trebuie să se realizeze în funcție de conținutului acestuia, astfel încât să se asigure rezistență, amortizare și durabilitate. Cutiile care nu sunt suficient încărcate se pot deforma, iar cele prea încărcate se pot desface. Nu recomandăm folosirea genților de rafie, a genților de mână sau a valizelor.
Având în vedere potențialele presiuni/șocuri mecanice ce ar putea interveni asupra trimiterii independent de voința noastră, vă informăm că trolerele, cutiile și alte tipuri de produse/materiale folosite pentru a pregăti și a ambala bunurile expediate sunt considerate ambalaje în momentul transportului, ceea ce înseamnă că societatea noastră nu este responsabilă de eventualele deteriorări ce pot apărea cu privire la aceste ambalaje.
Vă recomandăm să nu expediați lichide alături de alte bunuri care se pot deteriora prin umezeală, iar în cazul în care decideți să o faceți, este necesar să utilizați dispozitive/recipiente speciale pentru transportul de lichide pentru călătorii / curierat
Lipiți coletul astfel încât să nu cadă niciun obiect din conținutul acestuia. Recomandăm lipirea benzii în cruce. Dacă este necesar, lipiți coletul cu bandă și în alte locuri de risc, cum ar fi muchii, îmbinări etc. Evitați banda de hârtie sau scotch-ul subțire deoarece acestea nu sunt foarte rezistente în diferite condiții de transport.
În cazul bunurilor cu risc ridicat de deteriorare, este necesar ca ambalajul să asigure un grad de protecție minimală după cum urmează:
Sticlărie, geamuri – ambalaj special compartimentat din lemn umplut la interior cu material protector (polistiren) pe toate laturile coletului și individual la nivel de obiect componentă a produsului din sticlă introdus în colet.
Tablouri, gravuri – ambalaj special compartimentat din lemn umplut la interior cu material protector (polistiren).
Electrocasnice, piese auto – Ambalajul original al producătorului (însă nu mai puțin decât cutie de carton, folie PVC, puffer). Vă atenționăm că uneori ambalajul producătorului este proiectat strict în scopuri comerciale și este posibil să nu fie potrivit pentru expediere prin curierat. Folosiți ambalaje suplimentare în funcție de dimensiuni, greutate și fragilitatea produsului.
Articole de pescuit – ambalaj de carton multiplus stratificat umplut cu polistiren.
Mobilă, piese mobilier și instrumente muzicale – ambalaj de carton presat umplut cu polistiren și sigilat cu folie protectoare. Asigurați-vă că toate colțurile sunt protejate cu material de protecție consistent.
Produse albe, frigider, mașină de spălat, aragaz – ambalaj original (însă nu mai puțin decât lemn umplut cu polistiren).
Geamantane, valize – acestea trebuie sa fie înfoliate obligatoriu, iar accesoriile de plastic acoperite suplimentar cu elemente de siguranță adecvate.
Lăzi frigorifice, butoaie, alte recipiente de plastic – ambalaj de carton sigilat cu folie protectoare. În funcție de rezistența plasticului, este necesară utilizarea de elemente suplimentare de protecție pentru a se asigura rezistență la suprapunerea de colete.
Prezentele condiții de ambalare se completează cu politica generală de termeni și condiții a PANDORAS COURIER SRL și fac parte integrantă din condițiile de contractare. În cazul în care trimiterea nu îndeplinește cerințele sus-menționate, riscul deteriorării sau al distrugerii coletului va reveni în totalitate expeditorului.
Ultima actualizare: 04.09.2023